Общи условия за ползване

ВНИМАНИЕ! Внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, не използвайте този уеб сайт!

Настоящите УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между "ИНСТРУМЕНТ" ЕООД, (наричан по-долу itools.bg) от една страна и Потребителите на интернет страници и услуги, намиращи се на домейн itools.bg и поддомейните му (наричани за краткост Сайт), както и отношенията със същите, когато използват информационните и търговски услуги предлагани от "ИНСТРУМЕНТ" ЕООД (наричани за краткост Услуги).

Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон разположени на страниците на itools.bg (с изключение на линка към настроящите Общи условия) Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

"ИНСТРУМЕНТ" ЕООД е дружество, регистрирано в Търговския регистър с ЕИК 107027410, със седалище и адрес на управление гр. Габрово, ул. Батак 31. Дружеството е регистрирано по ЗДДС с ДДС номерBG107027410

Информация за контакт: office@itools.bg, тел. 0888130160

 

1. Как да поръчате стоки?

www.itools.bg е търговски-информационен сайт.  Той съдържа оферти за стоки, които са класифицирани по различни характеристики. Тези оферти съдържат основна информация и снимки на съответните стоки, както и цена за тях с вкючен ДДС. Цената във всяка оферта се отнася за указаното в офертата количество и не включва цена за доставка. Цените за доставка се изчисляват автоматично при поръчка на стока, като се визуализират и също включват ДДС. Поръчката на дадена стока става чрез натискане на бутона “Добави в количката” в нейната оферта и финализиране на поръчките чрез линк „Виж & купи” . Действието представлява свободно изразяване на воля, което обвързва със силата на договора клиента от една страна и от друга www.itools.bg, отговарящо на описаните в настоящия документ условия и съотвестващо на правилата на ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НАПОТРЕБИТЕЛИТЕ /ЗЗП/. При поръчката или преди това клиентът се регистрира в www.itools.bg, където посочва  точен адрес и телефон, на който е възможно да се установи връзка с него в срока за доставка. Посочването на неверни данни при регистрацията прави поръчката невалидна и не обвързва с нищо сайта. След получаване на поръчката, се извършва проверка на посочения телефон за валидността й чрез потвърждаване на поръчката и адреса, на който да бъде доставена стоката.

            2. Как ще получите поръчаните стоки?

            Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес или офис на куриерска фирма. Приемането става от клиента или трето лице от негово име, което лице трябва предварително да бъде посочено от клиента, при положение, че то потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока и/или заплати разходите по доставката, както и цената на стоката по указаните начини на плащане. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. Поръчката на клиента се доставя нормално в срок от два работни дни, при условие, че адресът е посочен точно и е валиден, както и че поръчката е потвърдена от клиента преди 13.00 часа на същият ден. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована и съгласно ползвания транспорт за доставка. В случай, че клиентът не бъде намерен на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в срока за изпълнение на доставката, поръчката се счита за отказана и www.itools.bg се освобождава от задължението си да изпълни доставката. В такива случаи, когато клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка и допълнителните разходи по новата доставка

            Поръчаните артикули се придружават от данъчна фактура издадена на името на клиента (физическо или юридическо лице).

 

3. Как да платите поръчаната стока

3.1 С наложен платеж :

Заплащането на дължимата цена на стоката, разходите по доставката и наложеният платеж, става при получаването й от клиента, поръчал стоката или от трето лице от негово име, при положение, че то потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока.

3.2. С банков превод:

Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката от клиента или от трето лице от негово име, става предварително по банков път, след издаване на проформа-фактура от фирма “ИНСТРУМЕНТ” ЕООД, служеща като основание за превода.

4. Рекламации

Клиентът има право да се откаже от покупката и да върне закупената стока, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, в седем дневен срок считано от датата на получаване на стоката. Доставчикът възстановява заплатената сума включително и транспортните разходи.